Samtliga allianspartier begår samma misstag när ingen är tydlig med sin unika partipolitiska linje. Att Kristdemokraterna är mindre än sveriges slätaste parti, Liberalerna, kan dels bero på partinamnet. Men det har hänt någonting med KD de senaste månaderna, allt tack vare Ebba Busch Thor.

Vi måste erkänna en sak för varann, oavsett partitillhörighet. Socialdemokraterna ger ett trött intryck, precis som när de förlorade valet mot Alliansen 2006 eller som när en trött och sliten Fredrik Reinfeldt lämnade walk over till vänsterblocket valet 2014. Det är inte mycket som stämmer för Socialdemokraterna just nu, med ännu ett avslöjande om spridning av fake news, nu på arabiska. Rebecca Weidmo Uvell måste idag vara en stolt moderat. Socialdemokraternas val ser ut att gå åt skogen och varenda borgerlig politiker lyckas mer eller mindre av att dra ner byxorna på sina motståndare, i alla debatter. Men en borgerlig politiker sticker ut.

Ebba under Pride-debatten: Jag kan inte säga åt er som organisation vilka partier ni skall bjuda in, MEN jag skulle önska att dom kommande veckorna inför valet handlade om väljarnas möjligheter att ta ställning till alternativen som finns...

Ebba Busch Thor har vässat armbågarna under den senaste månaden och har gjort det till sin grej att alltid pricka rätt med sina one-liners, alltid rakt upp i identitetsvänsterns gökbo. Vi såg det exempelvis i valdebatten mot Löfven med "tack för klappen på huvudet". Hennes tydliga positionering mot vänsterblocket OCH hennes skarpa positionering mot Pride-debattens arrangörer, kan inte tolkas som någonting annat än del av flera bidragande orsaker till att KD nu hamnar över spärren. Det ser inte svårare ut än att ett parti som sticker ut bland de 8 riksdagspartierna också får ett ökat stöd, precis samma uppgång såg vi med Centerpartiet som sedan föll igen när man släppte igenom den specialanpassade gymnasielagen.

Kristdemokraterna kommer med allra största sannolikhet klara sig över spärren, allt tack vare att Ebba nu gjort det som alla partiledare brukar lyckas med, att hamna precis över spärren tiden före valet. Nu skall sägas att det är precis på håret att man klarar sig, vilket ger en indikation för vad som kan vänta inför valet 2022.