En lista kan göras hur lång som helst, denna är lång nog för att samla de viktigaste orsakerna till att folk idag väljer att lämna vänstern. Om du tycker att järnrörsskandaler eller rasister saknas? Då gör du en egen sammanställning och skickar på mail till kontakt@honanskraft.se. Länksamling finns längst ner på denna sidan.

Socialdemokraternas fake news (tillagd 28/8)

I kriget mot fake news är det Socialdemokraterna själva som stått för flera av de värsta övertrampen under denna valrörelsen. Senast idag, med mindre än två veckor inför valet ertappas partiet själva med att sprida felaktiga uppgifter om sina politiska motståndare.

fakenewsuvell.jpg

Transportstyrelsen

I samband med att IT-verksamhet lades ut på extern drift gavs access till hemligstämplat material som rörde sveriges säkerhet. Visselblåsarna var fyra medarbetare på transportstyrelsen, Ygeman lyckades inte informera statsministern med argumentet att grupprummen var fullbokade. Säpo larmades och ingen reagerade. Generaldirektören Maria Ågren avgick och den sittande regeringen som bär ansvaret sopar skandalen under mattan så gott det går.


Miljöpartiet

Politik skall driva ett trögt system samtidigt som Miljöpartiet för många upplevs som vänsterpopulistiskt. Man miljöklassar dieselbilar för att några år senare förbjuda dieselbilar. Man vill få folk att sluta flyga. Hanna Lidström (MP) försvarar sina flygresor med att det inte är individens fel att vi flyger, istället är det systemets fel med mäktiga och rika män styr (vi vet hur män är). Huvudregeln som politiker bör vara att leva som man lär och inte skylla sina fel på andra. Gustav Fridolin flög mellan Arlanda och Bromma. Isabella Lövins man kör en bränsleslukande bil och flyger för orimliga summor. Åsa Romson målar båten med giftig bottenfärg. Mycket av det MP gör klingar illa i medborgarnas öron.


Dan Eliasson

Folkets förtroende är 0 förutom bland de egna leden. Hans insats som rikspolischef har totalsågats. När han äntligen fick den sparken alla väntat på förflyttades han bara i sidled och blev chef för MSB.


Stefan Löfven

Mannen har gett ordet "käbbel" ett ansikte och säger gärna de fina orden om hur problemen skall lösas. Vi skall komma ihåg att Socialdemokraterna haft 50 år på sig att nå hit och under de senaste 15 åren har många av landets problem blivit allvarligare. Han tenderar att sväva från ämnet när han blir pressad och saknar skarpheten som vi kan förvänta av en statsminister, extra tydligt blir det när han står i samma rum som två skarpa politiker som Jonas Sjöstedt och Ebba Busch Thor. Att han också gjort flera tvärvändningar gällande migrationspolitiken ökar inte hans trovärdighet och har skapat kaos inom partiet och bland väljarna. Det är inte svårare än att en socialdemokratisk väljare hellre går till Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna, två partier vars ideologier numera ryms inom socialdemokratin.


Skogsbränderna

forest-fire-432870_640.jpg

Det brann 2014 och kostnaderna uppskattades till 1 miljard. Det var ytterst viktigt att komma i hamn med ett utökat brandförsvar och få till hållbara lösningar för att undvika att detta sker igen. Det tog inte mer än något år så brann det för uppskattade 5 miljoner kronor. Nu är frågan ännu en gång uppe på tapeten och vi ser hur reaktiv politiken är. Extra pinsamt blir det när Polen hjälper till.


Bilbränderna

auto-2694004_640.jpg

Det har brunnit i över 10 år och när nästan 100 bilar brann nu i augusti började några spekulera i att SD skulle ligga bakom. För folk flest är bilbränder ingenting nytt och pinsamt blev det när det visade sig att det inte fanns något parti som låg bakom, istället var det kreti och pleti som trotsade grillförbudet (brände bilar).


Fridolin och skolan 100 dagar

workshop-2209239_640.jpg

Lättare sagt än gjort när han tillträdde som minister. Han behövde 100 dagar för att fixa problemen i skolan. Idag 4 år senare, är läget i skolan värre än någonsin. Det menar i alla fall Björklund.


Flyktingkrisen - "Sverige bygger inga murar"

Fredrik Reinfeldt fick många att öppna sina hjärtan. Vanligt folk mobiliserade sig och många engagerade sig så pass hårt att det näst intill blev deras identitet. Medborgare argumenterade hårt för att alla som kommer måste få hjälp in i Sverige, precis som Reinfeldt lovat. När Sverige inför hårdare gränskontroller med ökade krav på försörjningsstöd blev därmed fallet dubbelt så högt. Inte bara politikerna tvingades ta ett steg tillbaka och svälja sin stolthet. Också många privatpersoner tvingades svälja sin stolthet, antingen genom att hävda att man aldrig tyckt att Sverige skall hjälpa alla som kommer ELLER så står man på sig för att inte avslöja att man haft fel. När Sverige "stängde gränsen" gjorde man det med Åsa Romson citerad: "Vi måste fokusera på verkligheten". Frågan alla började ställa sig blev därmed - Vadå, har vi inte gjort det? Fick vi inte verkligheten presenterad? Flyktingkrisen har bidragit till att dela upp befolkningen. En del som håller fast vid sin gamla linje och forfarande säger att det saknas ett övre tak. Den andra delen av befolkningen håller fast vid den nya linjen om att det finns ett tak. Kriget på sociala medier är ett faktum, ett krig mellan två läger. Dom som krigar för att det goda hjärtat skall vinna mot dom som tror att Sverige också är ett företag som behöver hålla koll på sin budget. Flyktingkrisen har högst troligt bidragit till den polariseringen vi har i Sverige och är den tydligaste brytpunkten vi har inom politiken under de senaste 20 åren.

Majoriteten av svenskarna vill hjälpa människor på flykt, först när Sverige kan börja prata siffror istället för "godhet" kan man få ordning på debatten. Det hade gynnat alla. Med rätt argument kan Sverige ta emot 0 personer per år ELLER 120 000 per år. Man brukar säga att sanningen brukar ligga någonstans mitt emellan, under förutsättning att man har kontroll på läget. Det har vi inte när en minister står och gråter i direktsändning. Det inger inte förtroendet för vänstern, snarare tvärtom.

En sak är säker, flyktingkrisen har kommit att bli denna mandatperiodens största fråga där förtroendet för MP och S urvattnades ordentligt. Polariseringen är ett faktum. Reinfeldt, Löfven och Romson har bland stora delar av folket kommit att bli symboler för "naiva" politiken.


Ett folk - ett parti (filmen)

Efter ett decennium av rasistanklagelser fick SD nog och svarade S med samma kort, det räckte med att gräva lite i den socialdemokratiska historien. För oss som har ett stort intresse för politiken som fenomen snarare än att gräva i sakfrågor har inte filmen någon särskilt stor inverkan. Däremot kommer den att påverka de halvt insatta, de som egentligen inte bryr sig om politiken. Filmen är så pass smutsig att Socialdemokraterna och stora delar av vänstern hade behövt kalla till krismöte, för faktan finns där vilket räcker för folk. Att man vill nyansera filmen med att den är vinklad och "från en annan tid" är en svag tröst. Just Vipeholmsexperimenten är svåra att snacka bort. Den som nyligen börjat ifrågasätta Socialdemokraterna får ved på elden.


Ung vänster

Aktivister uppmanas av Ung Vänster att ta till alla nödvändiga medel för att hindra SD. Är man ideologiskt övertygad om att SD skall stoppas med radikala åtgärder, ja då är beslutet inte särskilt svårt att fatta. Hos mig stinker det långa vägar när en politisk organisation gör allt i sin väg för att tysta ett annat parti. Ung vänster har uppmanat sina medlemmar att störa Jimmie Åkessons tal och samtidigt dyker det gång på gång upp filmklipp som visar hur man förstör valafficher och valstugor. Från insidan av Ung vänster låter det säkert bra när man talar om tolerans, värna demokratin och låta alla komma till tals. Bland folk flest ser det troligtvis inte lika bra ut.


Pride

RFSL och Pridefestivalen börjar på flera håll kritiseras för att man ser en politisk vänstervridning. I ett avsnitt i podcasten God ton tar man upp detta fenomenet på ett värdigt och sakligt sätt. Utöver vänstervridningen får också SD 25% av väljarnas röster. Det bidrar alltså inte till att öka toleransen för homosexuella (mm) när SD utestängs från Pridefestivalen och RFSL, det måste istället kännas mer lockande att slå dövörat till. När RFSL dessutom börjar fokusera på helt andra frågor inom politiken som inte rör sexualitet, men istället rent partipolitiska frågor, ja då är man inte längre en intresseorganisation för hbtq-personer. SVT skrev den 22 maj i år om att den tidigare tf förbundsordförande för RFSL, Magnus Kolsjö, lämnar organisationen där han citeras: "RFSL har tagit ett stort steg mot att bli en tydligt vänsterorienterad organisation som ser mellan fingrarna på mobbning och kränkande beteenden gentemot personer som på något sätt bryter mot de normer som kommit att bli förhärskande inom den egna organisationen."

pride.jpg


Drottninggatan

När det hände var det precis som vi visste att det skulle bli. En terrorist mördar vanligt folk i Stockholm, Sverige visste att den dagen skulle komma. När den kom visade det sig att terroristen vistades olagligt i Sverige efter att han fått avslag på sin asylansökan. Förtroendet för flera instanser sjunker.


Miljöfrågorna

Vänstern och i särklass MP är besatta av hudfärg och miljö. Men när höga politiker inom partiet ertappas med att inte leva som de lär och samtidigt driver frågor som diskuterats i över 20 år utan att någonting nämnvärt har hänt, ja då tappar frågan efter ett tag sin vikt. Det krävs ett atomregn över Sverige eller en massiv fågeldöd längs med våra kuster för att MP ska lyfta igen. Jag har lyft debatten från 2006 flera gånger tidigare, men fenomenet är för bra för att glömmas bort. Debatten då diskuterade samma frågor som idag.


Sjukhusfrågan

39950206_10155817482158806_3628906331831795712_o.jpg

När stora delar av Sverige lever i resterna av välfärden man byggde upp för 60 år sedan blev slaget hårt den dagen stora delar av sjukhuset i Sollefteå lades ner. Hela Ådalen gör uppror i en helt ny typ av rörelsen. Frågan handlar om landsbygdens vara, eller icke vara. En sak är säker, minst en person av de 150 000 berörda kommer rösta på ett helt annat parti än de 8 partierna vi har idag. En ny folkrörelse växer med målet att göra dagens politiker arbetslösa.

Per Rosengren Gybo skrev på facebook

"Jag vill inte bli politiker. Men jag känner samtidigt att jag inte kan stå på sidan och se på när vården faller samman i länet, platsen där jag bor."


Trollfabriken

trollfabrik.jpg

Trump myntade uttrycket fake news där han anklagar de etablerade medierna för att sprida propaganda. I Sverige gjorde man tvärtom, man använder begreppet fake news för att anklaga nya medier och nättidningar för att sprida propaganda. Värst av allt var när Socialdemokraterna själva ertappades med sin egen trollfabrik med falska konton på twitter.


Özz Nujen

Vänsterdebattören som precis som så många andra kändisar spridit den "rätta" läran med hjälp av sin plattform. Härdsmältan i Uppdrag Granskning efter att det visat sig att han betalat svarta pengar till terroristen Rahmat Akilov i samband med en renovering.


Soran Ismail

Soran-Ismail_Emilia-Bergmark-Jimenez_2016_05.jpg

Bild: Emilia Bergmark Jimenez

Han syntes överallt, rörde sig i finrummen och lärde oss allt vi måste kunna om politik i sveriges största mediekanaler, tills han föll som en sten. Anklagad för flera grova våldtäkter men senare friad. Oavsett vad han gjort och inte gjort så har de som känner till anklagelserna svårt att ta honom på allvar. Problematiskt när han byggt sin karriär på politisk.


Etablerade medierna

I kriget mot fake news utger man sig själva för att vara sanningssägare med 100% sanna nyheter och skapar SVT, SR, DN och SvD sidan faktiskt.se. Utan att man själva märker det bygger man upp det imperium som Donald Trump så hårt kritiserat, etablerade medier som publicerar fake news. För den som är insatt dyker det dagligen upp nya artiklar, ledare, avsnitt och reportage som är totalt felaktiga men sprids som sanning och inte minst med en agenda som ofta kritiseras för att vara vänstervriden. Det är en farlig utveckling vi ser idag där de stora mediehusen försöker driva bort sina mindre konkurrenter från marknaden och utger sig själva för att sprida sanningen.


Mona Sahlin

Att Mona Sahlin fått härja fritt inom Socialdemokraterna med regelbundna skandaler är obegripligt. Hon var aktiv fram till den 24 november 2017 då hon dömdes för skattebrott. Hon har gång på gång skapat stora rubriker och begått misstag som inte är värdigt en minister. Att vi får se Mona på nytt inom politiken ser de flesta som otänkbart, efter alla skandaler var domen 2017 slutet på hennes karriär som politiker. Men klart är att hon skadat partiet och folkets förtroendet för politiker.


Normaliseringen av SD

När SD utmålats som satans folk av övriga partier i över 10 år och partiet sedan växer händer någonting. När 25% av rösterna går till SD innebär det att alla i Sverige känner flera som röstar på SD. En väljare som får veta att mormor röstar på partiet kommer tänka - "Men vänta lite nu, min mormor är ju ingen homofob eller rasist". När folk runt om i landet inser att det är vanligt folk som röstar på SD och inga okända högerextremister riktas många gånger en skepsism mot partierna som riktar hatisk propaganda mot partiet. Det är inte längre bara partiet man smutskastar, man smutskastar din mormor, syster eller kusin. När ens närmaste personer felaktigt utmålas som knäppskallar och extremister, ökar ditt förtroende eller slår du dövörat till?


Svenska kyrkans vänstervrid

Kyrkans roll har idag kommit att få en tydlig politisk linje som inte faller alla i smaken. När ännu en instutition i Sverige anammar det som kallas typiska vänsterargument och tar ut en tydlig politisk linje väljer många troende att ta steget till helt andra kyrkor. För de troende personerna som tvingats lämna svenska kyrkan ligger också många sömnlösa nätter. Tro är mer än bara en hobby, det är en livsåskådning som påverkar hela din existens. Ann Heberlein pratar som troende mycket om hur svenska kyrkan urvattnat sig själv de senaste åren.


Universitetens politisering

university-63673_640.jpg

Skillnaden på universiteten och politiken är att universiteten driver med forskning baserat på hårda fakta, undersökande utan personliga värderingar. Politiken skall istället handla om tankar och värderingar baserat på fakta som presenterats från universiteten. Idag har de svenska universiteten börjat blanda ihop sin egentliga uppgift med politikens uppgift. Ivar Arpi, ledarskribent på SvD inleder sin text

"Det pågår en tyst revolution på svenska universitet. Den kallas jämställdhetsintegrering. Det låter inte så farligt. För vem är emot jämställdhet mellan könen? Men jämställdhetsintegrering innefattar mycket mer än så. Begreppet jämställdhet används bara som en täckmantel för en mer radikal och djupgående process.".

Vi nämner också Lex Felix, studenten som stängdes av från KTH för att han tog fram data på relationen mellan invandrare och brott. Datan använde han inte för utbildningen utan enbart för att några av hans klasskamrater bad honom styrka sin tes om att invandrare är överrepresenterade. Datan spreds vidare utan hans kännedom och slutade med att han stängdes av och kallades in på möte med universitetet. Detta ärendet fick stor spridning och slutade med att han ändå fick fortsätta. Som kontrast till detta skall nämnas att SVT och Uppdrag granskning nu, fem månader senare publicerade sitt program om invandrares överrepresentation bland våldtäkter. Felix sätter hårt mot hårt går att höra i det hemliginspelade ljudklippet med universitetet.


Rasiststämplingarna

Alla partier gör fel, fattar fel beslut och tvingar partimedlemmar att avgå till följd av slagsmål på fyllan (Anna Sjödin -SSU, 29 januari 2006) eller efter lägenhetsaffärer (Laila Freivalds -S, 2000). Tidigare nöjde sig folk med detta. När partierna började rasiststämpla andra partier runt 2010-talet uppstod problemet. När partier och medier utger sig för att vara så pass mycket bättre än andra att man också kan stämplar andra helt okomplicerat kommer också partiernas egna misstag att dras in i skiten. Ett tydligt exempel är när Centerpartiet utmålar andra partier som rasister hamnar dom istället i blåsväder när partiet är fullt med islamister. För 10 år sedan hade det på sin höjd slutat med att personer som Ebtisam Aldebe (shariadomstolsmålet 2017) blivit utsparkad. Idag blir istället effekten att folk börjar ifrågasätta Centerpartiets godhet som antirasister när man samtidigt sett mellan fingrarna på sina egna partimedlemmar. Vi har sett liknande fall hos Socialdemokraterna (Mehmet Kaplan, 2016), Vänsterpartiet (Lars Ohly och #metoo, 2017), MP (Magnus Johansson försök att påverka media, 2016) eller M (Thomas Böhlmark kallar Pekgul "Klappturk", 2012). När alla partier pekar på att det finns partimedlemmar som är rasister inom SD studsar istället skiten tillbaka på dom själva. För sanningen är att inget parti är så fulländat och perfekt som man försöker ge sken av, problemen uppstår när andra partier försöker, de genomskådas istället av en stor del av befolkningen.


Smutskastningen av MED

Alla nystartade partier och medier har idag kommit att kopplas ihop med en högerextrem och främlingsfientlig grupp högerpopulister. När man från politiskt och medialt håll sprätter samma stämpel på Medborgerlig samling, ja då skjuter man sig själva i foten. Partiet hör på inget sätt hemma i facket högerpopulistiskt eller rasistiskt. Partiet består av folk som tar politik på allvar och i högsta grad försöker rannsaka sig själva och Sverige för att hitta långsiktiga lösningar på dagens låsta politiska läge. Jag tror vi kommer få se MED som en långsiktig utmanare över tid. Partiet driver en borgerlig politik som är ett seriöst alternativ till en allt för homogen allians. Om inte MED kommer in 2018 så kommer dom synas 2022 eller 2026. Ta själv reda på vad partiet står för istället för att tro på den filtrerade andrahandsinformationen.


Ebtisam Aldebe (C) och shariadomstolen

När Annie Lööf kastar rasistkorten på andra partier flyger skiten direkt tillbaka till henne. Annie med sitt parti har kritiserats hårt för att man låtit personer som Aldebe hållas trots att man känt till hennes politiska åsikter och mål. När det samtidigt dyker upp fler exempel på liknande fall inom partiet tappar dom i trovärdighet. Samma effekter hittar vi hos samtliga partier som gång på gång pekar på andra utan att ge intrycket av att rannsaka sig själva. Partier som klarat sig bäst är möjligtvis Liberalerna och KD?


Feministiska regeringens handlingar och bilder

Jättemånga bilder på personer med olika plagg som ryggdunkas av de egna leden.

hatt-560.jpg

svenska-ministrar-i-iran.jpg

DapaxO7VQAAX_Tu.jpg

bah.jpg


9000 afghaner

En motsägelsefull undantagslag som kritiserats av alla instanser klubbas ändå igenom tillsammans med juristutbildade Annie Lööf. Trots att frågan för mig känns ointressant kan jag inte annat än konstatera att V, C, MP och S kommer kritiseras för detta under lång lång tid och följa Annie Lööf genom hela hennes politiska karriär.


Byggprojekt

Nationell information om Slussen-bygget. Förbifart Stockholm, Västlänken i Göteborg, Nya Karolinska eller varför inte Hallandsåsen. Flera byggen som bidragit till att politiker ifrågasätts. I Göteborg kostar det Socialdemokraterna så pass dyrt att man i år kommer redovisa rekordlågt valresultat. Förtroendet är så nära noll man kan komma.


Gränskontrollerna som inte finns

När man medialt informerar om att Sverige har infört strängare gränskontroller under 2017 kommer vittnesmål om att gränskontrollerna helt försvunnit. Gränskontrollerna som främst uppmärksammats är Stockholm, Öresund och Helsingborg. Om man som politiker går ut i media med sin nya politik som ger helt andra resultat i vardagen, ja då tappar väljare förtroendet.

granskontroll.jpg


Rapport och Aktuellt

Den danska politikern som gör narr av det svenska politiska klimatet eller Joakim Ruists tystnad fick många att vrida sig många framför tv:n. Det är exempel på tillfällen då de redan kritiska blev övertygade och många av de oreflekterade tittarna lyfte på ögonbrynen.


Etablissemanget mot SD och folket

När SD utger sig för att vara ensamma att driva sin politiska linje och de andra partierna vägrar att dela bilden och istället inleder den längsta utfrysningskampanj vi sett i modern tid, ja då får SD rätt i den frågan. Hade dessutom folket kunnat påverka partierna istället för tvärtom, ja då hade SD aldrig fått mer än 10%. Nu har istället SD 25% och AfS är påväg in.


Det demokratiska systemets uppbyggnad

Ett uråldrigt politiskt system uppbyggt på Napoleons modell kommer aldrig hålla när kanonmaten kan börja alliera sig med varann med hjälp av internet. Det är Alexander Bards tes som i slutändan kommer göra politiker och journalister arbetslösa. Varför skall vi ge makten åt någon annan när vi idag har helt andra tekniska resurser?


MeToo och vänsterfeminismen

Varenda kotte i hela Sverige ställer sig bakom budskapet, sexuella trakasserier och våldtäkt är fel. Att rörelsen senare kapades av vänsterpopulister bidrog till att många väljer att backa långsamt ut ur denna rörelsen och istället väljer att stödja en borgerlig feminism utan inslag av hen, manshat och mens.

feminism.jpg


"Till dig som är gift med ett barn"

När de goda intentionerna inte kunde bli dummare och drogs tillbaka. Broschyren som jag själv tänkte roffa åt mig men aldrig hann före den uppmärksammades.

information-till-dig-som-c3a4r-gift-med-ett-barn.jpg


Decemberöverenskommelsen

De politiska alternativen reducerades när Alliansen bildades. De politiska alternativen dog helt med Decemberöverenskommelsen. Med DÖ fanns det bara två partier som visade hur otroligt överflödiga fem av våra riksdagspartier är. Mobbingkulturen bidrar dessutom till att urvattna partiernas förtroende.


Valaffischerna och påverkansoperationerna

Före valet gick vänstern ut med att detta kommer bli det smutsigaste valet hittills. Föga kunde vi ana att det var just vänstern som skulle stå för den delen. Valaffischer vandaliseras, valstugor bränns och valsedlar är borta.

valsedlar.jpg


Dreven från de goda

Vi vet vad det är och går alltid ut på att de goda värderingarna skall vinna. Om personen blir av med jobbet och tvingas gå under jorden, då har det goda segrat. Eller? För att stävja näthat och rasism bildades gruppen #jagärhär. Plötsligt en dag visade det sig att dom själva bröt mot reglerna och stängdes av. I sin egen godhet är det svårt att se hur man själv gör fel. Precis lika blint drevade man mot Mr Cool i en närmast frikyrklig hysteri efter att man uppdagade hans näst intill okända låt Knulla barn. Alla tusentals godhetsdrev bidrar dessvärre inte till någonting annat än att folk tröttnar.

jagarhar.jpg


Samma tugg alla år - valfläsket

Vi har sett alla val tidigare, detta valet är bara en kopia på alla tidigare val med enda skillnaden att det är mycket intressantare att luta sig tillbaka än det någonsin varit. Stå still och se på när alla andra är hysteriska!


LÄNKAR


Blomberg: Hur pratar man med en grå plastelefant? -

http://www.hallandsposten.se/%C3%A5sikter/ledare/blomberg-hur-pratar-man-med-en-gr%C3%A5-plastelefant-1.7549123

Anna Lidström flyger -

https://nyheter24.se/nyheter/politik/902098-hanna-lidstrom-gron-ungdom-flygresa

Soran Ismail -

https://www.reddit.com/r/sweden/comments/7vhrwe/vad_h%C3%A4nde_med_anklagelserna_mot_soran_ismail/

Fridolin 100 dagar -

http://www.nt.se/asikter/ledare/sagan-om-fridolins-hundra-dagar-12085451.aspx

God ton - #11 Vad är Q:et i HBTQ? -

https://www.acast.com/godton/11-vad-ar-qet-i-hbtq

Ledarsidorna Svenska kyrkan ägnar sig åt historierevisionism i direktsandning -

https://ledarsidorna.se/2017/09/svenska-kyrkan-agnar-sig-at-historierevisionism-i-direktsandning/

Rebecca Weidmo Uvell - Socialdemokraterna ljuger på arabiska -

https://uvell.se/2018/08/27/socialdemokraterna-ljuger-pa-arabiska/

Socialdemokratisk trollfabrik -

https://samnytt.se/misstankt-socialdemokraternas-trollfabrik-pa-twitter-avslojad/

Lex Felix tystad -

http://www.friatider.se/student-tog-fram-fakta-om-invandrarbrott-riskerar-st-ngas-av-fr-n-kth

Ivar Arpi: Genusvetenskapen tar över svenska universitet (betalvägg) -

https://www.svd.se/genusvetenskapen-tar-over-svenska-universitet

Rebecca Weidmo Uvell - Vänsterns feminism är full av tankevurpor -

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/vaensterns-feminism-aer-full-av-tankevurpor-14344